ბარბარობისთვის, მოსახლეობის უმრავლესობა ლობიანებს აცხობს, თუმცა მუდმივი დილემაა - როგორ მოვამზადოთ გულსართი ისე, რომ არ დაიფშვნას.
გთავაზობთ რამდენიმე რჩევას:
ღორის ქონი საუკეთესო საშუალებაა მასის შესაკრავად, შეგიძლიათ ზეთი გამოიყენოთ, მთავარია ცხიმი არ აკლდეს.
ერთ-ერთი გამოსავალი კარტოფილია, ჩაახარშეთ და შიგთავსი კარგად შეიკვრება. ასევე, იყენებენ ფქვილსაც.
დიასახლისები ასევე ამბობენ, რომ ლობიანის გულსართის მთავარი ინგრედიენტი ბევრი კარაქია - მხოლოდ ასე მოახერხებთ ისეთი მასის მომზადებას, რომელიც ჭამის დროს არ დაიფშვნება.